ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

το κείμενο σε pdf εδώ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ
ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το Σάββατο 25/2 το μεσημέρι ομάδα 30 περίπου οπαδών της ΑΕΚ έβαψαν με τα σύμβολά τους και συνθήματα υπέρ του γηπέδου Μελισσανίδη, την Κατάληψη Στρούγκα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Τη Δευτέρα 27/2 το πρωί, συντρόφισσες και σύντροφοι από την κατάληψη αλλά και από συλλογικότητες της Αθήνας προχωρήσαμε στο άνοιγμα του χώρου και στην  αποκατάσταση της όψης του. Λίγα λεπτά μετά την αποχώρησή μας, ομάδα 40 οπαδών της ΑΕΚ έφτασε με επιθετικές διαθέσεις στο σημείο προλαβαίνοντας 3 συντρόφους και 2 συντρόφισσες. Οι σύντροφοι χτυπήθηκαν κι εκδιώχτηκαν. Μάλιστα απειλήθηκαν ότι “θα φάνε μαχαιριές” και την αμέσως επόμενη στιγμή, τραυμάτισαν τον ένα με αιχμηρό αντικείμενο τύπου βελόνας. Οι συντρόφισσες προπηλακίστηκαν κι εκδιώχθηκαν, επέλεξαν όμως συνειδητά να παραμείνουν στο σημείο μην υποκύπτοντας στους (σεξιστικούς) λεκτικούς τραμπουκισμούς, απαντώντας στους προπηλακισμούς και στηρίζοντας με την παρουσία τους την κατάληψη. Οι οπαδοί ξαναέβαψαν την κατάληψη στα χρώματα της ομάδας ξαναγράφοντας και συνθήματα όπως “όλο το άλσος γήπεδο”, “αγιά σοφιά”, “αντι-ναζί”, “acab”, “ιησούς χριστός νικά” και “original 21”. Έκτοτε παραμένουν με αυξομειούμενη δυναμική έξω από την κατάληψη, με επιθετικούς όμως όρους και ξαναβάφοντάς την όποτε χρειαστεί.

Οι επιθέσεις αυτές ήταν η απάντηση της πλευράς Μελισσανίδη στην δραστηριότητα μας (κείμενο και αφίσα) κατά της σχεδιαζόμενης επένδυσης Μελισσανίδη στη Ν. Φιλαδέλφεια. Από την ανακοίνωση του σχεδίου για την “Αγιά Σοφιά” το 2013, η πόλη της Ν. Φιλαδέλφειας έχει μετατραπεί σε έδαφος καπιταλιστικής επίθεσης με πλήθος επιχειρηματικών συμφερόντων διαφόρων επιπέδων να προσπαθούν να αναδιαμορφώσουν την πόλη σύμφωνα μ’ αυτά.  Το Ρυθμιστικό Νομοσχέδιο Αθήνας- Αττικής που ψηφίστηκε τον Αύγουστο του 2014 δεν ήταν τίποτα άλλο παρά η πλάτη που έβαλε το κράτος στα επιχειρηματικά συμφέροντα παραχωρώντας 6 στρέμματα δάσους για τις ανάγκες του σχεδίου Μελισσανίδη. Μετά και την πλάτη της αριστερής Περιφέρειας με 20 εκατομμύρια ευρώ και βάλε, οι κτηματομεσιτικές μπίζνες ανθίζουν, οι δημόσιοι χώροι της πόλης μετατρέπονται σε αυλή των μαγαζιών της εστίασης, η κατοικία απωθείται από το κέντρο της πόλης και γενικώς ανοίγουν δουλειές για μαφιόζους και “έγκριτους” επιχειρηματίες που επιζητούν κάτω από το brandname της ΑΕΚ να κάνουν κουμάντο στην περιοχή.

Με πρότυπο τον Μαρινάκη στον Πειραιά, ο Μελισσανίδης επιχειρεί κάτω από το φασιστικά απολίτικο σύνθημα “nopolitica- ΜΟΝΟ ΑΕΚ” να χτίσει το φέουδό του στην πόλη της Ν. Φιλαδέλφειας. Όπως και το “έθνος”, η “θρησκεία” και η “πατρίδα”, η κενή περιεχομένου “ιδέα της ΑΕΚ” στη Ν. Φιλαδέλφεια, όπως και του Ολυμπιακού στον Πειραιά ή το Βόλο είναι το βασικό συστατικό για τη δημιουργία μιας αίσθησης “οικογένειας” όπως την εννοούν οι μαφιόζοι. Αυτή η οικογένεια που χωράει από τον άνεργο μέχρι τον Ευαγγελάτο, τον Πάντζα και το Μελισσανίδη,  με τη σειρά της μπορεί να οδηγήσει σε φανατική στράτευση υπέρ των συμφερόντων αυτής της “ιδέας”. Όπως όμως τα συμφέροντα του κράτους και των καπιταλιστών εμφανίζονται κάτω από τις σημαίες του έθνους και της θρησκείας, έτσι και τα συμφέροντα του κάθε μεγαλοαφεντικού στα ηνία της ΠΑΕ εμφανίζονται υπό τη σημαία της “ιδέας ΑΕΚ”. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που όσο το ποδόσφαιρο εμπορευματοποιείται, τόσο επικρατεί στις κερκίδες το “nopolitica” αποκλείοντας κοινωνικά και ταξικά συνειδητοποιημένα άτομα.

Σήμερα ο παραπάνω μηχανισμός μπαίνει σε εφαρμογή και προσπαθεί να φιμώσει κάθε φωνή που δεν ευθυγραμμίζεται με το σχέδιο Μελισσανίδη για την περιοχή: κτηματομεσιτικές μπίζνες, ιδιωτικό γήπεδο, αποχαρακτηρισμός και “αξιοποίηση” του δάσους, εμπορικά κέντρα στην Μπριτάνια και στην Κολούμπια, γραμμή 4 του μετρό. Ρουφιάνοι υπάλληλοι δημοσιογράφοι τοπικών και κεντρικών, αθλητικών και πολιτικών μέσων, ευθυγραμμίζονται με το σχέδιο και λοιδορούν οποιαδήποτε προσπάθεια αγώνα απέναντί του, κάνοντας πλάτες στους τραμπουκισμούς των οπαδών όπως ακριβώς τα ΜΜΕ κάνουν πλάτες στους φασίστες.

Οι καταλήψεις και τα στέκια μας όμως θα τους χαλάνε πάντα τη δουλειά. Ολόκληρη η πολιτική μας συγκρότηση βασίζεται στον ασταμάτητο αγώνα απέναντι στα σχέδια των καπιταλιστών, του κράτους, και κάθε εξουσιαστή που θέλει να τσακίσει τις ζωές μας. Η επίθεση στην κατάληψη της Στρούγκας, είναι επίθεση σε όλες και όλους εμάς που αγωνιζόμαστε για ένα κόσμο ελευθερίας και αυτοοργάνωσης μακριά από την εμπορευματοποίηση της φύσης και των ζωών μας και ως τέτοια πρέπει να απαντηθεί.

 

ΕΞΩ Η ΜΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΣΟΣ
ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΜΠΑΛΑ ΣΤΙΣ ΒΙΛΕΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ:
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ, ΤΡΙΤΗ 14 ΜΑΡΤΗ, 17:00 ΠΛ. ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑΘΜΟΣ ΗΣΑΠ ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΩΝ
ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ, 18:00

 

συλλογικό κείμενο από τις

Ανοιχτές Ελευθεριακές Συναντήσεις
στην Κατάληψη Στρούγκα

Μάρτης 2017

eleftheriaki_strouga@espiv.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *