[Στέγαστρο] Ανακοίνωση για την επίθεση στην κατάληψη Στρούγκα

Η κατάληψη της Στρούγκας στη Νέα Φιλαδέλφεια 3 χρόνια μετά τη στοχευμένη επίθεση εναντίον της το καλοκαίρι του 2014, βρέθηκε ξανά στο στόχαστρο των οπαδών της ΑΕΚ. Συγκεκριμένα το Σάββατο 25/2 ομάδα περίπου 30 οπαδών έβαψε τη Στρούγκα με σύμβολα της ΑΕΚ και συνθήματα υπέρ του γηπέδου Μελισσανίδη. Τη Δευτέρα 27/2 το πρωί ο χώρος αποκαταστάθηκε από συντρόφους/-ισσες της ίδιας της κατάληψης αλλά και άλλων συλλογικοτήτων. Την ίδια μέρα γίνεται και δεύτερη επίθεση στην κατάληψη από ομάδα 40 οπαδών αυτή τη φορά, οι οποίοι με τραμπούκικες μεθόδους και συμπεριφορές εκδιώκουν τον κόσμο που βρισκόταν εκεί και βάφουν εκ νέου τη Στρούγκα. Η κατάσταση αυτή συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με τους ίδιους να παραμένουν έξω από το χώρο παρεμποδίζοντας τη λειτουργία του.

Οι επιθέσεις αυτές έχουν σαν στόχο να χτυπηθεί ένας χώρος που έχει εκφράσει την αντίθεσή του στα επενδυτικά σχέδια του Μελισσανίδη στην περιοχή και κυρίως στο σχέδιό του για το γήπεδο «Αγιά Σοφιά». Είναι επιθέσεις του κεφαλαίου, του κράτους του και των πιστών ακολούθων τους στον κόσμο του κοινωνικού και ταξικού αγώνα και εξυπηρετούν τα συμφέροντα των καπιταλιστών αλλά και του κάθε μεγαλοαφεντικού. Γι’ αυτό άλλωστε προσπαθούν να καταπνίξουν και να φιμώσουν οποιονδήποτε βρίσκεται απέναντί τους και αντιστέκεται στα μεγαλεπήβολα σχέδιά τους.

Οι καταλήψεις και τα στέκια είναι οι χώροι αγώνα και αντίστασης απέναντι στην κυρίαρχη λογική, στην ιδιοκτησία, στην εμπορευματοποίηση- εκμετάλλευση και όλες τις σχέσεις που αυτά συνεπάγονται και διαιωνίζουν. Εμείς, ο κόσμος του αγώνα, με πρόταγμά μας την αυτοοργάνωση, τη συλλογικοποίηση και την αλληλεγγύη, δεν πρόκειται να αφήσουμε αναπάντητη καμία επίθεση του κράτους και των υπαλλήλων – τσιρακιών του στους χώρους μας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΤΑ ΣΤΕΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΓΩΝΑ

ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *